Tips voor bedrijven

Leuk dat uw organisatie meedoet aan de GeoWeek. Op deze pagina vindt u informatie voor de voorbereiding van de expeditie. Heeft u vragen of wilt u overleggen? Mail ons op info [at] geoweek [dot] nl (info[at]geoweek[dot]nl).

Grootte van de groep
Een schoolklas bestaat meestal uit zo'n 20 tot 30 leerlingen. Het is handig dat de expeditie een vergelijkbare capaciteit heeft. Als dit een te groot aantal is voor een expeditie, is het een optie om de groep op te splitsen tijdens de expeditie. Als er expedities worden aangeboden voor minder dan 20 leerlingen, dan is de kans groter dat er zich geen scholen aanmelden.

Leeftijd van de deelnemers
De expedities zijn voor kinderen van 10 tot 15 jaar. Maak presentaties niet te lang en ingewikkeld.
Kinderen vinden het leuk om zelf dingen te doen. Houd als vuistregel aan: max 25% van de tijd uitleg, 75% van de tijd zijn de leerlingen zelf bezig. 

 

Tijdstip
Houd rekening met de schooltijden. Dit is meestal van ongeveer 8.30 uur tot 15.30 uur.
Een expeditie in de ochtend zou ergens tussen 9.00 uur en 12.00 uur kunnen plaatsvinden. Een expeditie in de middag tussen 13.00 uur en 15.30 uur. Gaat u op bezoek bij een school (Expeditie met een GeoProf) dan duurt een expeditie de lengte van een of twee lesuur (een lesuur is 50 tot 70 minuten).

Inhoud van de excursie
U kunt zelf bepalen op welk moment, hoe vaak en over welk onderwerp u de expeditie in de GeoWeek aanbiedt. Deelname voor de school is gratis.

De GeoWeek stimuleert het 'zelf doen'. Door zelf te doen leren leerlingen het meeste en blijft de expeditie hen het langste bij. 

Via de links hiernaast vind u handige handouts met informatie over de 3 verschillende typen expedities die u kunt aanbieden, handige tips om van de expeditie een succes te maken en ideeen om de (lokale) media uit te nodigen om uw expeditie te verslaan in de krant of de (lokale) omroep.

GeoLab

Wil je als bedrijf meedoen aan de GeoWeek? Neem dan contact op met info [at] geoweek [dot] nl (info[at]geoweek[dot]nl)

foto kubus hoofdsponsoren logo kubus 1 logo kubus 2 logo kubus 3