Docenten

GeoWeek 2024: meld je klas nu aan!

De keuze is reuze: 89 expedities van 68 verschillende bedrijven en organisaties, die samen 250 keer te boeken zijn, waardoor ruim 7000 leerlingen actief met aardrijkskunde aan de slag kunnen gaan. Dat is de GeoWeek 2024 in cijfers.

Nieuw dit jaar is dat ‘de week’ twee weken duurt, van 13 t/m 24 mei. Dit geeft nóg meer bedrijven en scholen de kans mee te doen. De GeoWeek is bedoeld voor groep 7-8 van de basisschool en klas 1 t/m 3 van de middelbare school.

Aanmelden is eenvoudig

Ga jij met jouw klas op GeoExpeditie? Kies uit een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles op school. Een greep uit het aanbod: grondboren op het schoolplein, landmeten in het park, de eigen woonwijk klimaatbestendig herinrichten, chillplekken inspecteren, bodemdieren onderzoeken, een nieuw treinspoor aanleggen of als een dijkwachter een dijk inspecteren. 

Op onze interactieve kaart vind je snel de expedities in de buurt van jouw school.

Heb je een GeoExpeditie geboekt, dan brengen we je in contact met de aanbieder van de expeditie. Zo kun je het niveau van de klas, aanwezige voorkennis en andere details delen en afstemmen.
 

Zelf doen

In de GeoWeek draait het om zélf doen, elke GeoExpeditie heeft een praktisch onderdeel. Zo ervaren leerlingen dat geografie direct raakt aan hun leefwereld. De geo-professionals staan te poppelen om hun vakgebied en de carrièremogelijkheden van het geo-werkveld met de leerlingen te delen.

Deelname aan de GeoWeek is gratis.
 

Boek een GeoExpeditie

Overzicht GeoExpedities

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe expedities, inschrijving en meer. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!