Media toolkit

Wat fijn dat jij ons wilt helpen de GeoWeek bij scholen en het publiek in Nederland onder de aandacht te brengen.

Op deze pagina vind je handige cijfers en feiten, inspiratie voor een persbericht, hashtags en tags voor social media, het logo van de GeoWeek en een sfeerimpressie van de GeoWeek2023.

Samen maken we een groot succes van de GeoWeek 2024!

Heb je vragen of ben je op zoek naar ander promotiemateriaal? Stuur ons een mail op info [at] geoweek [dot] nl (info[at]geoweek[dot]nl). We denken graag met je mee.

 

Wat is de GeoWeek?
De GeoWeek 2024 vindt plaats van 13 t/m 24 mei. Er zijn 89 expedities aangemeld van 68 verschillende bedrijven en organisaties, die samen 250 keer te boeken zijn, waardoor ruim 7000 leerlingen actief met aardrijkskunde aan de slag kunnen gaan. 

In de GeoWeek draait het om zélf doen. Zo ervaren leerlingen dat geografie direct raakt aan hun leefwereld. Tevens biedt het de geo-professionals in Nederland de kans om te laten zien welke toffe carrieremogelijkheden aardrijkskunde biedt.

 

Voorbeeld bericht
Als inspiratie hebben wij een voorbeeld bericht geschreven over wat de GeoWeek inhoudt, welke je kunt delen op je eigen website/socials. Voel je vrij de tekst aan te passen zodat het bij jullie platform past.

 

URL van jouw GeoExpeditie
Organiseer je zelf een GeoExpeditie? Dan is het natuurlijk tof om direct naar je eigen expeditie te linken. Je vindt de URL eenvoudig op www.geoweek.nl/expedities. Zoek in het middelste dropdown menu de naam van je bedrijf/organsiatie op, en kopieer de URL uit de adresbalk. Easy simple :) 

 

Social media
De KNAG en GeoWeek zijn actief op Facebook, Instagram, X en LinkedIn. Fijn dat je een bericht op de socials deelt! Denk je eraan om de GeoWeek en het KNAG te taggen bij je bericht op social media? Wij kunnen dan jouw bericht ook weer delen, om zo samen nog meer mensen te bereiken.

Gebruik de hashtags #geoweek2024 en #knag bij je bericht.

 

Logo's en afbeeldingen
Wij maken het je graag makkelijk, download hieronder het GeoWeek logo en foto's voor bij je bericht of post.

Download foto's GeoWeek
 

  
Poster 'Wij doen mee met de GeoWeek'

Laat zien dat je meedoet met de GeoWeek, print de poster uit of deel hem digitaal binnen je bedrijf of school. 

Download de poster hier

 

Persbericht
Gebruik ons voorbeeld persbericht om lokale media uit te nodigen tijdens jullie GeoExpeditie.

 

Sfeerimpressie 2023
Tijdens de GeoWeek2023 zijn er toffe beelden gemaakt van een vijftal GeoExpedities. In dit filmpje komen leerlingen aan het woord, waardoor docenten een goed beeld van de GeoWeek krijgen. Je kunt linken naar de video met onderstaande URL, of je kunt hem embedden op je pagina.

Sfeerfoto GeoWeek

Leerlingen doen bodemonderzoek op het veld naast hun school tijdens de gastles van MUG Ingenieursbureau.