Met je smartphone op veldwerk

Met je smartphone op veldwerk

Geplaatst op 6 juni 2017

Na in 2011 voor het laatst een expeditie aangeboden te hebben in de GeoWeek, heeft MUG Ingenieursbureau na zes jaar weer twee succesvolle Geo-expedities neergezet.  

Donderdag 18 mei kwam groep 8 van OBS De Hasselbraam uit Leek. Voor hen was het de eerste keer dat ze meededen aan de GeoWeek. Met een app op de smartphone met de route vertrokken de groepen met veel enthousiasme. Op diverse posten konden ze kennis maken met ons werkveld. Zo mochten ze zelf aan de slag met een grondboor, werd er een 360 graden klassenfoto gemaakt, konden ze ‘schatten’ vinden met een metaaldetector en mochten ze zelf een parkeerterrein inmeten. Sluitstuk van de expeditie was een klassenfoto gemaakt met de drone.

Vrijdag 19 mei zijn 2 VMBO en 2 VWO van De Lindenborg uit Leek bij ons op kantoor gekomen. Zij hebben met veel plezier de gastles van Hans en Wiebe gevolgd om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door ons aangeleverde (deels fictieve) onderzoeksgegevens om hun school te verplaatsen. En met succes! De eerste kandidaat die over een paar jaar wil komen solliciteren heeft zich al gemeld!

De leerlingen en de begeleidende docenten hebben het als een zeer succesvol evenement ervaren. Erg leuk ook dat de media aandacht besteed aan onze expedities.

Nieuwsgierig naar de publicatie van Dagblad van het Noorden? Klik op de link!

http://www.dvhn.nl/groningen/GeoWeek-lesje-aardrijkskunde-met-je-kop-in-de-wind-22224150.html

Auteur: Nienke de Jong