Vloggend op expeditie met gemeente Den Haag

Vloggend op expeditie met gemeente Den Haag

Geplaatst op 23 mei 2017

Vandaag was het zover: er kwam een echt GeoWeek-vlog. Krista Slotboom ging samen met haar klas van het Segbroek College op expeditie met gemeente Den Haag. Hier kregen zij aan de hand van vier opdrachten een beeld van het vak aardrijkskunde in de praktijk. 

Vergeleken met voorgaande dagen was het weer vandaag iets minder goed, maar dat mocht het enthousiasme bij de 2e klas van het Segbroek College niet drukken. Samen met hun docente mochten zij vandaag een dag mee met gemeente Den Haag. Om deze onvergetelijke dag echt niet meer te vergeten, werd er zelfs een vlog gemaakt Bekijk de vlog hier! Benieuwd naar andere vlogs van Krista Slotboom? Volg haar met #Hashtag Aardrijkskunde.   

Nadat de klas in vier groepjes was verdeeld, ging iedereen op stap. Onze eerste stop was bij het park naast het stadsdeelkantoor. De bedoeling van de opdracht: breng alle paden uit het park op schaal in kaart. De leerlingen gingen meteen aan de slag. Er werd druk gerend, geteld, gerekend, gemeten en getekend. Uiteindelijk was het park, veelal gedeeltelijk, in kaart gebracht. 

Daarna mochten we weer naar binnen. Nu gingen we aan de slag met GIS. Na een korte uitleg over wat GIS is, mochten de leerlingen zelf een kaart verbeteren. Iedereen koos een bepaalde wijk in Den Haag en door het aanbrengen van de juiste symbolen en kleuren ontstonden er prachtige kaarten. 

Eenmaal opgewarmd was het al weer tijd om naar buiten te gaan. Bij opdracht drie moesten de leerlingen letters gaan maken. Met behulp van coördinaten en twee landmeters werden de paaltjes voor de letters op de juiste plek geplaatst. Aan het einde van de expeditie hadden alle groepjes samen het woord 'GeoWeek' gemaakt. 

Als afsluiting was het nog tijd om een schat te zoeken. Met behulp van een tachymeter werd steeds één van de groepsleden naar de juiste plek geloodst. Eenmaal goed in positie werd er met de hele groep naar de schat gezocht.

Na deze diverse ochtend en vele kopjes warme chocolademelk verder, was het weer tijd om naar school te gaan.