Op expeditie met Agel Adviseurs

Op expeditie met Agel Adviseurs

Geplaatst op 6 juni 2016

24 mei heeft Agel Adviseurs uit Oosterhout een leuke gastles georganiseerd bij basisschool de Radonkel in Raamsdonksveer.
De leerlingen hadden een vol programma met verschillende spannende activiteiten.

Zo gingen de leerlingen aan de slag met een landmeter, deden ze een grondboring op het schoolplein en onderzochten zij hun eigen bodem. Wat zit er eigenlijk allemaal onder het schoolplein waar de leerlingen elke dag op spelen? Daarnaast was er een GIS speurtocht op de computer waarbij ze met open data moesten werken en met de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Een digitale kaart van Nederland waarop allerlei fysieke objecten zoals gebouwen en wegen zijn vastgelegd. De leerlingen konden daarmee afstanden en oppervlaktes berekenen; bijvoorbeeld van school naar huis. 

Fotograaf Thomas van der Willik was voor Oog op Geertruidenberg aanwezig bij de expeditie en maakte een mooie fotoreportage van de dag: http://oogopgeertruidenberg.nl/2016/05/24/geoweek-bij-de-radonkel-fotoserie/ (zie ook bovenstaande foto).

Dit was nog niet alles, in de pauze kwamen er mensen van AlfaDrone met een drone om beelden te maken vanuit de lucht: https://youtu.be/WQt2vzTD3qo