Expedities op het Geofort

Expedities op het Geofort

Geplaatst op 6 juni 2016

Tijdens de GeoWeek hebben het Waterschap Rivierenland en Esri Nederland expedities voor diverse klassen op het fort gehouden. Zo mochten leerlingen van de School met de Bijbel samen met Esri op expeditie en leerlingen van de OBS De Bloeiende Betuwe ontdekten het Geofort met Waterschap Rivierenland.

OBS De Bloeiende Betuwe heeft onder leiding van Waterschap Rivierenland onderzocht hoe waterproof het rivierengebied is. En aan de hand van hun eigen waarnemingen, onderzoeksopdrachten en proefjes zijn ze tijdens deze expeditie meer te weten gekomen over het belang van veilige dijken, NAP en wat dat betekent voor wonen in het mooie maar kwetsbare rivierengebied.

Met de expeditie begeleid door Esri Nederland hebben leerlingen inspecties op GeoFort uitgevoerd. Met de inspectie-app, genaamd Collector for ArcGIS, konden ze eenvoudig inspecties doen en doorgeven waar er bijvoorbeeld onderhoud gepleegd moet worden, zowel op het water als op het land.

Beide expedities waren zeer geslaagd en hebben de leerlingen in de praktijk ervaren hoe afwisselend het werkveld “geo” is.