Te veel, te vies of te weinig water?

Te veel, te vies of te weinig water?

Geplaatst op 18 mei 2015

De leerlingen van S.G. het Rhedens gingen op maandag 18 mei naar het Nederlands Watermuseum in Arnhem om alles te ontdekken over water. In een uitdagend spel moesten ze zo veel mogelijk water verdienen en oplossingen verzinnen voor de waterproblemen in hun stad.

Bij deze expeditie werd de klas verdeeld in verschillende groepjes, die elk een specifieke Nederlandse stad vertegenwoordigden. Elke groep kon water verdienen met verschillende opdrachten, zoals het bouwen van een zo goed mogelijke watermolen met lego, het beantwoorden van vragen over hun stad en een speurtocht door het museum. Dit ging er soms fanatiek aan toe: "...nu even serieus. Ik wil het zo snel mogelijk af hebben, want ik wil WATER hebben!".

Daarnaast werd tussen alle opdrachten door het watermuseum zelf ook nog verkend, waarbij iedereen vooral enthousiast de verschillende interactieve spellen van het museum speelde. En nadat iedereen zoveel mogelijk water had verzameld en de wedstrijd afgelopen was, was de laatste uitdaging voor de leerlingen om alles wat er geleerd was te combineren, om zo een oplossing te verzinnen voor de waterproblemen van hun stad.
Ondanks de opgebouwde voorsprong van Amsterdam en Lauwersoog, won Arnhem hierbij met een innovatief ontwerp de wedstrijd. En zo vormde het succesvolle ontwerp van Arnhem het toepasselijke einde van deze geslaagde ochtend in Arnhem!