Op speurtocht in de Maasvallei

Organisator
ARK Natuurontwikkeling / CNME Maastricht en regio
Expeditie soort
Veldwerk
Doelgroep
Primair onderwijs (groep 7/8)

Jullie gaan op ontdekkingstocht in RivierParkMaasvallei. Daar is veel te zien want de oevers van de Maas ondergaan een gedaanteverwisseling. Landbouwgronden worden omgevormd tot bijzondere natuur. Door de oevergronden met grind af te graven, krijgt de rivier meer ruimte. In natte tijden heeft de Maas ook heel veel ruimte nodig. Het is immers een regenrivier en de klimaatverandering zal in de toekomst vaker voor méér neerslag zorgen. Het afgegraven grind gaat naar de beton- en asfalt industrie. Op de nieuwe oevers komt spannende natuur tot ontwikkeling met veel verschillende planten en dieren. Grote grazers als Konikpaarden en Gallowayriunderen trekken zomer en winter rond in natuurlijke kuddes. Tijdens de veldles ga je op een avontuurlijke manier op zoek naar het rijke leven in het water én op de oevers. Kijk op www.grensmaas.nl of www.dwaalfilm.eu

Locatie: Maastricht Borgharen ingang natuurgebied op de hoek van de Baron de Rosenstraat en de Daalstraat. 
Duur: De veldles duurt ong. 2 uur, een ochtend of een middag. In de weken voorafgaand is in de klas een inleidende PowerPointpresentatie die ong. 1 uur duurt.
Maximale groepsgrootte: 30 leerlingen

Let op: De uiterlijke inschrijfdatum voor deze expeditie is vrijdag 13 mei. Kledingtips: kleding en schoenen die tegen een spatje water en modder kunnen en géén korte broeken. Houd daarnaast het weer  in de gaten.