Een bodemonderzoek uitvoeren en het herkennen van planten- en diersoorten

Bij Lycens volg je in een ochtend twee verschillende expedities! Je maakt op een actieve en leuke wijze kennis met het werk van een ecoloog en een bodem inspecteur.
Ga met onze collega’s op pad om planten te herkennen en dieren te herkennen aan hun sporen en gedrag, onderzoek welke dieren waar leven en ga mee met een boormeester om de bodemkwaliteit te onderzoeken.
Kom met ons mee op expeditie!

Ik ben Ben en als ecoloog houd ik mij bezig met de Nederlandse natuur. Ik heb kennis nodig van zo veel mogelijk planten- en diersoorten die in Nederland leven om een zo goed mogelijk advies uit te brengen. Voordat we een advies uit kunnen brengen, worden er verschillende onderzoeken gedaan naar welke planten en dieren voor kunnen komen op verschillende locaties. Tijdens de expeditie gaan jullie samen met onze ecoloog kijken welke dier- en plantensoorten waar leven, hoe de dieren zich gedragen en welke sporen ze achterlaten. Weet jij na de expeditie straks alle dieren te herkennen? Wat je leert kun je elke dag nog weer laten zien wanneer je naar school gaat, door de stad loopt of op vakantie bent.

Naast ecologie en andere werkzaamheden houden wij ons bij Lycens ook bezig met Bodem: alles wat we doen vindt plaats op of in de bodem. Ik ben Bas en als bodeminspecteur houd ik mij bezig met de bodemkwaliteit. Hoe wordt een bodemonderzoek uitgevoerd? Wanneer is een bodem een goede bodem? Hoe bepalen we of de kwaliteit van de bodem geschikt is voor bijvoorbeeld een huis? Samen met onze boormeester leer je antwoord te geven op deze vragen en gaan we samen een boring uitvoeren en stellen we een bodemprofiel op. Tijdens de boring gaan we letten op bijzonderheden en mogelijke oorzaken van een vervuilde bodem.

Zien we jou op 6 oktober bij Lycens in Oldenzaal?

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 4 uur (twee expedities achter elkaar)

LET OP: Lycens BV biedt ook een ander programma aan op 5 oktober, namelijk 'Op zoek naar mensen uit de prehistorie en asbest'.

Bedrijf Lycens BV
Plaats Oldenzaal
Expeditie soort Op bezoek bij een geobedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.