Op zoek naar mensen uit de prehistorie en asbest

Bij Lycens volg je in een ochtend twee verschillende expedities! Je maakt op een actieve en leuke wijze kennis met het werk van een archeoloog en een asbest inspecteur.
Ga met onze collega’s op pad met een gps-systeem, help mee de bodem te onderzoeken door middel van een boor en leer asbest op te sporen. Kom met ons mee op expeditie!

Ik ben Adriana en als archeoloog houd ik mij bezig met sporen van het menselijk leven die bewaard zijn gebleven in de grond of op de bodem van de zee. Archeologen onderzoeken bijvoorbeeld resten van gebouwen, graven of gebruiksvoorwerpen van mensen die lang geleden leefden. Ook heel vroeger, in de prehistorie, woonden in Nederland al mensen en jij gaat uitzoeken of deze mensen ook ter plaatse van het huidige kantoor van Lycens gewoond kunnen hebben. Door kaarten te bestuderen, een gps-systeem te gebruiken en met een boor de bodem te onderzoeken, gaan we samen kijken of er rondom ons kantoor in de prehistorie mensen gewoond zouden kunnen hebben.

Naast archeologie en anderen werkzaamheden houden we ons bij Lycens ook bezig met asbest: een natuurproduct dat erg schadelijk kan zijn voor je gezondheid, maar in allerlei producten wereldwijd is toegepast. Ik ben Roger en als Deskundig Asbest Inventariseerder houd ik mij bezig met producten die asbest kunnen bevatten en het opsporen van deze asbesthoudende materialen, om de materialen zo veilig te kunnen stellen voor blootstelling aan de mens. In de expeditie zal onze professional je leren waar asbest in zit, hoe jij het zelf op kunt sporen en ga je het toepassen in de praktijk.

Zien we jou op 5 oktober bij Lycens in Oldenzaal?

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 4 uur (twee expedities achter elkaar)

LET OP: Lycens BV biedt ook een ander programma aan op 6 oktober, namelijk 'Een bodemonderzoek uitvoeren en het herkennen van planten- en diersoorten'

Bedrijf Lycens BV
Plaats Oldenzaal
Expeditie soort Op bezoek bij een geobedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.