Nederland, waterland!

In Nederland leven we bijna overal met water om ons heen en we moeten onszelf daar al eeuwenlang tegen beschermen. Maar water is ook heel belangrijk voor ons; we hebben het bijvoorbeeld nodig voor drinkwater, besproeiing van de akkers en we gebruiken het voor recreatie.

Waar komt al dat water eigenlijk vandaan? En hoe zorgen we ervoor dat er voldoende is voor iedereen? Dat het ook schoon is? En dat we geen natte voeten krijgen als er ineens heel véél water is? Op al deze vragen ga je in deze expeditie antwoord krijgen.

Lilian de Geus, regerend drievoudig wereldkampioene RS:X windsurfen en net terug van de Olympische Spelen in Tokyo, komt in de les vertellen hoe belangrijk water voor haar is en hoe we samen in actie kunnen komen om bewust met water om te gaan.

Vervolgens ga je vooral zélf aan de slag. In allerlei verschillende experimenten onderzoek je bijvoorbeeld hoe water gefilterd wordt in de duinen, hoe zand er van dichtbij uitziet en hoe ver jouw huis of school onder water zou staan als er geen duinen en dijken waren. Handen nat dus!

Het laatste deel van de expeditie is een waterquiz; hierin wordt getest welke kennis over Nederland waterland je hebt opgedaan tijdens de expeditie. Hoor jij bij het winnende groepje? Dan mag je een kleine verrassing mee naar huis nemen…

Locatie: Museon, Den Haag
Doelgroep: groep 7 & 8 PO
Duur: 100 min
Groepsgrootte: 30 leerlingen

Bedrijf Museon & Dutch Wavemakers
Plaats Den Haag
Expeditie soort Op bezoek bij een geobedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.