De Geo- en EnergieTransitie-Expeditie

Als Gasunie willen we weten waar onze leidingen door heel Nederland precies onder de grond liggen, voor elke vorm van energie. Daarom speelt GEO hiervoor een belangrijke rol.

Energie hebben we allemaal nodig. Er bestaan veel verschillende energiebronnen zoals aardgas, aardolie, wind, zon en biomassa. Energie gebruik je als gas of als elektriciteit. Vormen van gas voor de energievoorziening zijn bijvoorbeeld aardgas, biogas en waterstof. De laatste jaren zijn we allemaal samen bezig om meer verschillende vormen van energie te gebruikt, dit heet energietransitie. Gasunie zorgt met haar netwerk van duizenden kilometers pijpleidingen verstopt onder de grond, voor transport en opslag van alle vormen van gasvormige energie door heel Nederland en een stukje Duitsland.

Graag nemen we de leerlingen mee in de wereld van energietransitie, energietransport en de rol van GEO daarin. Aan de hand van korte presentaties, een quiz of game, een doorkijk naar het echte veldwerk en een aantal opdrachten, zullen we een twee uur durend programma verzorgen. Hierbij zullen we onze eigen enthousiasme op het gebied van GEO met de leerlingen delen.

Locatie: Gasunie, Groningen
Doelgroep: groep 7 &8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2uur
Groepsgrootte: 25 ( inclusief begeleiding) - dit is volgens de huidige (arpil 2021) coronamaatregelen

Bedrijf N.V. Nederlandse Gasunie
Plaats Groningen
Expeditie soort Op bezoek bij een geobedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.