We gaan met Utrecht op GEO-reis en nemen mee... Pokémon, Minecraft en 3D!

De leukste les ooit! ;-) We beginnen met een korte uitleg hoe breed GEO tegenwoordig gebruikt wordt. Met bekende voorbeelden als Pokémon GO, Minecraft, Point Clouds en AR/VR proberen we te laten zien wat er allemaal onder Geo-data en Geo-informatie valt. Vervolgens gaan we verder in op hoe GEO gebruikt wordt in de gemeente zelf. Van inmeten en verwerken tot het toepassen in het dagelijks proces. Zo maken we gebruik van landmeten om nauwkeurig in beeld te brengen waar alle onderdelen van de stad zich bevinden. Maar zorgen we ook dat we informatie delen op kaarten. Bijvoorbeeld waar kunnen we straks stemmen? Wist je bijvoorbeeld dat we ook steeds meer proberen om beleid in een kaart samen te vatten? Dan hoeven mensen niet meer een heel beleidsstuk door te lezen om met de gemeente te communiceren.

In deze expeditie gaan we samen met de ambtenaren kijken hoe en waar GEO allemaal gebruikt wordt als we werken aan de stad. Zo maken we gebruik van landmeten om nauwkeurig in beeld te brengen waar alle onderdelen van de stad zich bevinden. Maar zorgen we ook dat we informatie delen op kaarten. En nog veel meer!!!

Wist je... dat je zelf kaarten kan tekenen van derde wereldlanden om het Rode Kruis te helpen? Ook dit laten we zien in het project Missing Maps.

Locatie: Scholen binnen gemeente Utrecht
Doelgroep: Groep 7 &8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: max. 1,5 uur (is aan te passen)

Let op: Komt één van de tijden niet helemaal uit? In overleg is veel te regelen/af te stemmen!

Bedrijf Gemeente Utrecht
Plaats Utrecht
Expeditie soort Gastles van een geoprofessional
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.