Meten is weten

We willen graag een robot laten zien die kan meten!

Deze robot heet, in het Engels, de TinySurveyor. Met deze robot kunnen we heel precies, snel en veilig markeren!  Dat is handig op bijvoorbeeld vlakke wegen. We laten jullie zien hoe de XYZ-coördinaten worden ingevoerd en dan gaat de robot aan het werk!

We leggen uit welke techniek hierachter zit. Wat is de plaatsbepalingstechniek waardoor de robot weet dat hij exact de goede route moet rijden? Wat is de techniek rondom GPS/GNSS? We vertellen iets over Trimble (onze leverancier van landmeetkundige instrumenten) .

Uiteraard gaan de leerlingen  zelf ook aan de slag met de robot. De leerlingen doen alle voorbereidingen van een meetopdracht. Dit gebeurt binnen in  het klaslokaal. Vervolgens gaan we naar buiten naar het schoolplein en dan gaan we bekijken of de robot de juiste markeringen plaatst en natuurlijk of de Tinysurveyor de juiste route rijdt... en of de markeringen goed geplaatst worden….Dat is altijd spannend, want het blijft natuurlijk een robot….

Daarnaast nemen we een “state of the art” all-in one scanning apparaat mee van Trimble. Hiermee kunnen we heel nauwkeurig meten d.m.v. scanning. We gaan met dit apparaat de school van binnen inmeten.  Door de camera, die ook op het instrument zit, zien we precies in het veldboek wat we meten. De meting gaan we verwerken tot een mooie tekening. Deze mogen alle leerlingen houden voor boven hun bed.

Locatie: 1 uur rondom Utrecht
Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: max 1 uur

Bedrijf Facto Geo
Plaats Deventer
Expeditie soort Gastles van een geoprofessional
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.