De bodem vertelt: resten van mensen uit het verleden

De expeditie begint in het veld met een presentatie aan de hand van afbeeldingen over hoe het landschap van Walcheren is ontstaan en wat voor lagen er in de ondergrond nog aanwezig zijn. Sommige van deze lagen zijn ook loopniveaus uit het verleden. Hierop liepen de mensen eeuwen geleden. Als archeoloog proberen we die onderliggende lagen goed in kaart te brengen. Op die manier kunnen we gerichter zoeken naar resten van de mensen uit de verschillende eeuwen.
De mensen laten altijd sporen achter; zowel in de vorm van vondsten, als ook in de vorm van resten van structuren (fundamenten, huizen op palen, graven). De archeologen moeten deze resten zo zorgvuldig mogelijk opgraven en documenteren. In de workshop gaan we in op de informatie die de vondsten met zich mee dragen. Het gaat bijvoorbeeld om informatie over ouderdom/datering, gebruik en handel.

Locatie: In de klas of als veldwerk op een locatie dicht bij de betreffende school
Doelgroep: groep 7 &8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1 tot 1,5 uur

Let op: We kunnen of een gastles geven of op veldwerk gaan. In het veld zetten we grondboringen. Het dragen van laarzen en kleding die (een beetje) vuil mag worden is raadzaam. Bij slecht weer moeten we even kijken of we het door laten gaan.

Deze expeditie bevind zich in Geopark Schelde Delta

 

Bedrijf Walcherse Archeologische Dienst
Plaats Middelburg
Expeditie soort Met de klas op geoveldwerk, Gastles van een geoprofessional
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.