De ondergrond van Rotterdam

Rotterdam wordt steeds drukker. Om de stad aantrekkelijk te houden moeten we daarom efficiënt met onze boven- en ondergrondse ruimte omgaan. We gebruiken de ondergrond in onze binnenstad daarom niet alleen als fundament voor onze wolkenkrabbers, maar we gebruiken deze ook om in te reizen met metro en trein, om onze auto in te parkeren en om in te gaan winkelen. Om droge voeten te kunnen houden hebben we op diepte waterbergingen aangelegd en ook een gedeelte van onze energievoorziening komt uit de ondergrond.
Een enorme uitdaging om al die gewenste functies zorgvuldig op elkaar af te stemmen. Daarbij moet ook rekening worden gehouden met bijvoorbeeld archeologische vondsten in de binnenstad en wordt het gebied doorkruist door kabels, leidingen en buizen.

Leerlingen leren tijdens de wandeling ook hoe de binnenstad zich vanuit een kleine nederzetting ontwikkelde tot de huidige stadsdriehoek omsloten door de Coolsingel/Schiedamsevest de Goudsesingel en de Maas. met daaromheen de inmiddels bemalen en volgebouwde polder. En ook dat je in de Stratenplannen nog steeds de oude watergangen kunt herkennen. En hoe je met moderne 3D GIS software de ondergrond kan visualiseren.

Locatie: het centrum van Rotterdam
Doelgroep: groep 7 &8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 3 uur
Groepsgrootte: 30 leerlingen

Bedrijf Ingenieursbureau Gemeente Rottedam
Plaats
Expeditie soort Met de klas op geoveldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.