Klimaatverandering: Zeeuwse lessen uit het verleden een garantie voor de toekomst?

Geopark Schelde Delta is een gebied waar de zee en rivieren in de loop van de tijd hun sporen hebben achtergelaten in de bodem. Elke plek vertelt zijn eigen verhaal!
Niets in Zeeland is vanzelfsprekend! Terugkijkend in het verleden ontdekken we dat iedere 1000 jaar Zeeland er heel anders uitzag en dat vind je terug in de bodem. Maar wat betekenen de huidige klimaatontwikkelingen? Ziet Zeeland er over een tijdje weer anders uit? Misschien wel sneller dan dat we zouden verwachten. Het wordt natter maar ook droger, het wordt warmer, de zeespiegel komt omhoog, overstromingsrisco's blijven op de loer liggen. Hoe gaan daarmee om? Leerlingen gaan mee op een inspirerende zoektocht naar kansen voor de toekomst en schetsen het toekomstbeeld van Zeeland. Door middel van grondboringen krijgen de leerlingen ook inzicht in hoe de bodem in Zeeland is opgebouwd.

Doelgroep: groep 7/8 PO 
Duur: 2,5 - 3 uur 
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op: Exacte invulling van de gastles vindt plaats in overleg met leerkracht. Als veldwerk onderdeel van expeditie uitmaakt is het verstandig dat de kinderen laarzen of stevige schoenen en een jas die vies mag worden meenemen. 

Bedrijf Provincie Zeeland
Plaats MIDDELBURG
Expeditie soort GeoVeldwerk, GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.