Op avontuur in het Verdronken Land van Zuid-Beveland

Je maakt een expeditie door het Verdronken Land van Zuid-Beveland, het grootste schorren- en slikkengebied in het Nationaal Park Oosterschelde. Je gaat terug naar het verleden, tot in de ijstijd, en ontdekt hoe dit landschap door de eeuwen heen vorm kreeg.

Voortdurend is de Oosterschelde in beweging, dag en nacht en in weer en wind. We nemen de tijd om dit  aan den lijve te ervaren. Je beleeft de Oosterschelde zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan.

Maak kennis met de verschillende bodemvormen. Ontdek welke levensvormen op en in het slik en het schor bestaan en hoe ze zich aanpassen aan de barre omstandigheden die hier heersen. Kom meer te weten over de verdronken dorpen in de Oosterschelde.


Doelgroep: Groep 7 & 8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur
Groepsgrootte: 15 (of in overleg 2 x 15)

Extra: 

Covid-maatregelen vanuit NM: Houd voldoende afstand van 1,5 m, ook buiten. Doe niet mee als je verkoudsheidsklachten of Corona achtige klachten hebt.

Vervoer: de locatie is niet per bus of OV bereikbaar, uitsluitend per fiets of per auto.

Activiteit: In de starttijden van de activiteit kan niet geschoven worden in verband met het getij. Trek laarzen aan. Trek kleding aan dat vies mag worden. Kleed je naar het weer. Voor deze tocht is een goede conditie nodig. De tocht is niet geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Locatie: Haven Rattenkaai, Middenhof, Rilland. De precieze routebeschrijving zal na inschrijving toegezonden worden.

Bedrijf Natuurmonumenten, eenheid Zeeland en Volkerak
Plaats Kwadendamme
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.