Het verdronken dorp Hildernisse

Geopark Schelde Delta is een gebied waar de zee en rivieren in de loop van de tijd hun sporen hebben achtergelaten in de bodem en elke plek vertelt zijn eigen verhaal!
Bij de Quade St Felixvloed op 4 november 1530 liep een groot gedeelte van het toenmalige Zuid-Beveland onder water. Veel dorpjes zoals Nieuwlande, Tolsende, Lodijke, klooster Emmaus en zelfs een grote stad Reimerswaal verdwenen geheel of gedeeltelijk onder water. Op de rand van de huidige Brabantse Wal lag het dorp Hildernisse. Ten westen van het dorp staken de bewoners turf wat tijdens een storm overspoelde. Een aantal jaren later bij de grote vloed van 1570 verdween het gehele dorp en ook de resten van de stad Reimerswaal. De leerlingen krijgen letterlijk een kijkje in de geschiedenis van het verdronken dorp Hildernisse. Ze wandelen via een mooie route over de Brabantse Wal met uitzicht over de voormalige eind arm van de Oosterschelde langs de plek waar nu Hoeve Hildernisse (anno 1724) nog herinnert aan het vroegere dorpje.

Doelgroep: groep 7/8 PO of klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 tot 3 uur (Duur uitleg 30 min, wandeling 2 uur)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op: deze GeoProf kan in overleg het veldwerk op vrijdag ipv donderdag geven, tenzij de gastles (andere expeditie van AWN) dan al gereserveerd is.
Meenemen: Kledij die vies mag worden, laarzen of waterdichte wandelschoenen, goed humeur!

Bedrijf AWN afdeling Zeeland
Plaats 's Gravenpolder
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.