Zout uit de Twentse ondergrond - gastles

Weet jij waar het zout vandaan komt dat je op je eitje strooit? Hoe weten we waar zout in de bodem zit? Hoe halen we het er uit? En waar zijn de groene zouthuisjes voor die je bij Hengelo en Enschede langs de weg ziet staan? Wat doen we in de zoutfabriek? Het antwoord op al deze vragen krijg je in deze gastles. We laten je kennismaken met het zout uit de Twentse ondergrond. Daarnaast kom je meer te weten over mijnbouw en geologie in het algemeen. Na afloop van de gastles zul je weten waarom kennis van de ondergrond belangrijk is en hoe dit terug komt in je dagelijks leven.

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: ca. 30 minuten
Groepsgrootte: ca. 30 leerlingen (1 klas)

Let op! De gastles wordt maximaal 45 minuten reizen vanaf Nouryon in Hengelo gegeven.
De gastles kan in overleg met de spreker op dinsdag, woensdag of vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur of tussen 13:00 en 16:00 uur gegeven worden. 

Extra informatie: Nouryon Industrial Chemicals biedt ook een bedrijfsbezoek aan. De GeoProfs kunnen in totaal twee expedities geven. Neem contact op met de organisatie van de GeoWeek als de gastles vol zit en het bedrijfsbezoek nog niet maar de voorkeur uit gaat naar de gastles (of andersom).  

Bedrijf Nouryon Industrial Chemicals
Plaats Hengelo
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.