Maak met de verbindende kracht van locatie de wereld een stukje slimmer, veiliger en duurzamer

Na een korte introductie over Geodan en location intelligence ga je aan de slag met geo-opdrachten. Locatie lijkt simpel. De plaats waar iets zich bevindt. De plaats waar je naartoe wilt. Wat kan er allemaal op die locatie? Dat is waar location intelligence om draait. Wat is de snelste route van A naar B? Wat is de beste plaats voor een noodziekenhuis of opvangcentrum?

We gaan geo inzetten en zelf een steentje bijgedragen om het Rode Kruis te helpen. MapSwipe plaatst letterlijk huizen, dorpen en wegen op de kaart waar deze eerder nog niet zichtbaar waren. In de app kan je op een luchtfoto aangeven waar er huizen staan, waarna ze op een gedetailleerde kaart worden ingetekend. Zo weten hulpverleners van het Rode Kruis - als er bijvoorbeeld een natuurramp is - waar ze precies moeten zijn om mensen in nood te helpen.

Doelgroep: groep 7/8 PO of klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1 lesuur 
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! De GeoProfs reizen maximaal 1 uur vanaf Amsterdam voor deze gastles. De gastles kan in overleg ook op dinsdag of woensdag tussen 10 en 16 uur, of vrijdag tussen 10 en 12 uur gegeven worden.

Bedrijf Geodan
Plaats Amsterdam
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.