Op zoek naar sporen van de Schelde

De Schelde mondt nu uit in de Westerschelde, maar dat was niet altijd zo. Lang geleden liep de Schelde langs de Brabantse Wal. Bij Calfven en in de Noordpolder kun je daar nog sporen van vinden in de ondergrond.

We verzamelen bij Cafe Calfven. Vandaar uit gaan we naar “Groeve De Bunt”, op één van de steilste plekken van de Brabantse Wal, waar we kort wat vertellen over het ontstaan van de Wal. We zetten daar in groepjes van een ondiepe boring aan de rand van de Wal. In de sloot meten we met een EC-meter de kwaliteit van het water  en gaan we op zoek naar kwelwater. Daarna gaan we door naar de Noordpolder, waar in de ondergrond nog de oude Scheldeloop is terug te vinden. Daar zetten we weer in dezelfde groepjes een boring, waar we een heel andere bodemopbouw te zien is. Samen met elkaar vergelijken we de verschillen. Programma in afstemming met de deelnemende school. Meer info over het GeoPark Schelde Delta is te vinden op www.scheldedelta.eu

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2-3 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)
LET OP! Café Calfven – Calfven 99 in Ossendrecht (om te verzamelen). Handig als de kinderen op de fiets komen om zich te verplaatsen. Regenkleding is handig bij slecht weer. En laarzen of stevige schoenen om het veld in te gaan.

Bedrijf Provincie Noord-Brabant
Plaats ‘s-Hertogenbosch
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.