Ga mee op waterexpeditie!

Ga mee op ontdekkingstocht in ons waterwingebied Huijbergen in Noord-Brabant. Na een korte introductie gaan we het gebied in. Hier gaan we samen met je aan de slag om te peilbuis ’schieten’ om de grondwaterstand te meten, waterproefjes uit te voeren en onderzoeksopdrachten.

Dagelijks gebruiken we in Nederland vele liters kraanwater. Dat komt niet zomaar uit de kraan. De drinkwaterbedrijven werken hard om betrouwbaar en lekker water te maken. Woon jij in het zuiden van Zuid-Holland, de provincie Zeeland of de westpunt van Noord-Brabant. Dan levert Evides Waterbedrijf het water bij jou thuis uit de kraan. Voordat het jou bereikt, heeft het een lange weg afgelegd.

We gaan een flink stuk op onderzoek uit door het gebied. Daarom is het belangrijk om de avond voor de expeditie het volgende klaar te leggen:

-  Stevige (waterdichte)schoenen
-  Draag een lange goed sluitende broek en een longsleeve shirt
-  Neem voor de zekerheid een hoodie of een warme trui mee in een rugtas, mocht het wat kouder zijn dan verwacht

Voor de school: we vragen aan jullie om voor 1 klas van ±30 leerlingen, 2 begeleiders mee te nemen en het vervoer naar Huijbergen is voor rekening van de school. Verder is de toegang tot het gebied gratis.

Bezoek onze website voor meer informatie over water op de Brabantse Wal.

Doelgroep: groep 7/8 PO 
Duur: 2 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen, met twee begeleiders vanuit school)

Bedrijf Evides
Plaats Rotterdam
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.