Ga mee met Evides op waterexpeditie

Ga mee op ontdekkingstocht in ons waterwingebied Huijbergen in Noord-Brabant. Na een korte presentatie geven we een rondleiding in de waterzuivering. Daarna gaan we het gebied in waar je samen met ons de grondwaterstand gaat meten, een speurtocht 'Dassenjacht' gaat uit voeren en nog twee leuke onderzoeksopdrachten gaat doen.

Dagelijks gebruiken we in Nederland vele liters kraanwater. Dat komt niet zomaar uit de kraan. De drinkwaterbedrijven werken hard om betrouwbaar en lekker water te maken. Woon jij in het zuiden van Zuid-Holland, de provincie Zeeland of de westpunt van Noord-Brabant? Dan levert Evides Waterbedrijf het water bij jou thuis uit de kraan. Voordat het jou bereikt, heeft het een lange weg afgelegd. Bezoek onze website voor meer informatie over water op de Brabantse Wal.

We gaan een flink stuk op onderzoek uit door het gebied. Daarom is het belangrijk om de avond voor de expeditie het volgende klaar te leggen:

- Stevige (waterdichte)schoenen of laarzen
- Draag een lange goed sluitende broek en een longsleeve shirt
- Neem voor de zekerheid een hoodie of een warme trui mee in een rugtas, mocht het wat kouder zijn dan verwacht
- Handig om iets te eten en te drinken mee te nemen

Doelgroep: groep 7/8 PO 
Duur: 2,5 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen, met twee begeleiders vanuit school)

Let op: We vragen aan jullie om voor 1 klas van ±30 leerlingen, 2 begeleiders mee te nemen en het vervoer naar Huijbergen is voor rekening van de school. Verder is de toegang tot het gebied gratis.
Tijdens de Geoweek gaan we foto’s maken voor interne (intranet) en externe publicatie (Evides website en social media kanalen; Twitter, Instagram, Facebook en LinkedIn). Graag jullie akkoord hiervoor en voor de kinderen die geen toestemming hebben van de ouders, dit per e-mail bevestigen. Vanuit Evides werken we vaker met scholen, de meeste scholen verzamelen aan het begin van of tijdens het schooljaar AVG-verklaringen bij de ouders van de leerlingen. Verzoek is om de kinderen die geen toestemming hebben van hun ouders om een groep te vormen zodat zij niet per ongeluk op de foto staan. Dit graag ter plekke doorgeven.

Bedrijf Evides
Plaats Rotterdam
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.