Waar woonden mijn bet-bet-bet-overgrootouders?

Het landschap heeft er niet altijd uitgezien zoals nu, maar is in de afgelopen 12.000 jaar steeds veranderd. Soms konden er mensen wonen, maar vaak ook niet. In deze expeditie vertellen wij wat over het werk wat we doen (geoarcheologisch landschapsonderzoek), het landschap in de omgeving van de school en de mogelijkheden die dit heeft geboden voor bewoning. Daarna gaan we naar buiten om met een grondboor te kijken hoe de bodem in elkaar zit en of we kunnen zeggen of hier ooit mensen hebben kunnen wonen.

Doelgroep: groep 7/8 PO
Duur: 2 a 3 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! Voor de expeditie zijn we op zoek naar een school in een wat meer landelijke omgeving, waar je makkelijk naar buiten kan, bijvoorbeeld in de Alblasserwaard of Krimpenerwaard. Een landelijke omgeving circa half uur à drie kwartier van Rotterdam.

Een grasveldje in de buurt van de school zou wel handig zijn, i.v.m. met het plaatsen van grondboringen. E.e.a. is ook afhankelijk van de locatie van de school. Als we dat weten kunnen wij kijken of de locatie of de omgeving in het verleden een interessant verhaal heeft voor de expeditie. Verder beoefent onze gastdocent een historische wetenschap, die de afgelopen 12.000 jaar bestrijkt, wat ook in de expeditie terugkomt.

Bedrijf Ecoconsultancy
Plaats Doetinchem
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.