De bodem vertelt: resten van mensen uit het verleden

De workshop/expeditie begint met een powerpoint presentatie over hoe het landschap van Walcheren is ontstaan en wat voor lagen er in de ondergrond nog aanwezig zijn. Sommige van deze lagen zijn ook loopniveaus uit het verleden. Hierop liepen de mensen eeuwen geleden. Als archeoloog proberen we die onderliggende lagen goed in kaart te brengen. Op die manier kunnen we gerichter zoeken naar resten van de mensen uit de verschillende eeuwen.

De mensen laten altijd sporen achter; zowel in de vorm van vondsten, als ook in de vorm van resten van structuren (fundamenten, huizen op palen, graven). De archeologen moeten deze resten zo zorgvuldig mogelijk opgraven en documenteren. In de workshop gaan we in op de informatie die de vondsten met zich mee dragen. Het gaat bijvoorbeeld om informatie over ouderdom/datering, gebruik en handel.

Doelgroep: groep 7/8 PO
Duur: ongeveer 1,5 uur
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

LET OP! Deze gastles is vooral voor scholen op Walcheren en Zuid-Beveland.

LET OP! Deze gastles wordt maximaal 2 keer aangeboden, hieronder staan de beschikbare momenten. De tijdslots zijn dus niet bepalend voor de tijd, deze wordt nader bepaald in overleg met de gastles spreker.

Maandagen: Tussen 10 en 12 en tussen 13 en 16

Dinsdagen: Tussen 10 en 12 en tussen 13 en 16

Vrijdagen: Tussen 10 en 12 en tussen 13 en 16

Bedrijf Walcherse Archeologische Dienst
Plaats Middelburg
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.