Boor een weg door de geschiedenis van het Zeeuwse land

Geopark Schelde Delta is een gebied waar de zee en rivieren in de loop van de tijd hun sporen hebben achtergelaten in de bodem en elke plek vertelt zijn eigen verhaal!
Leerlingen krijgen inzicht in de verschillende lagen van de bodem van het Zeeuwse land. Tijdens een presentatie in het veld aan de hand van kaarten en tekeningen wordt uitgelegd dat verschillende lagen in het bodemprofiel staan voor verschillende perioden in onze geschiedenis. Perioden van rust, waarin mensen het land bewoonden, maar ook perioden van onrust, waarin de zee het land overstroomde en onbewoonbaar maakte. Het geschetste beeld wordt teruggezocht en bevestigd door middel van grondboringen. Met behulp van een zogenaamde Edelmanboor (soort palenboor) en een steekguts wordt het bodemprofiel voor de leerlingen zichtbaar. Leerlingen gaan zelf boringen zetten en boren zo letterlijk een weg door de geschiedenis. Ze gaan meer dan 6000 jaar terug in de tijd!

Doelgroep: groep 7/8 PO of klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Extra informatie: Meenemen: regenkleding, laarzen en kleding die een beetje vuil mag worden. 

LET OP! Deze expeditie is voor scholen op Walcheren. Afhankelijk van de locatie van de school die zich opgeeft voor een expeditie zoeken wij een veld in de directe omgeving van de school waar we grondboringen kunnen zetten.

Bedrijf Walcherse Archeologische Dienst
Plaats Middelburg
Expeditie soort GeoVeldwerk, GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.