Droogte in Nederland; zout drinkwater?

In droge zomer van 2018 was het water in het IJsselmeer bij Andijk bijna te zout om er drinkwater van te maken. Hoe kan dat? En wat wordt er zoal gedaan om dat tegen te gaan? We gaan naar Den Oever. Daar klotst het zoute water van de Waddenzee aan de ene kan tegen de Afsluitdijk en het zoete water van het IJsselmeer aan de andere kant. We willen aan beide kanten meten hoeveel zout er in het water zit. Hoe komt het dat dit verschilt? En waardoor werd het water van het IJsselmeer in de zomer van 2018 langzaamaan zout? We duiken in deze problematiek en het werk dat Rijkswaterstaat hiervoor/aan doet.

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! De veldlocatie is in Den Oever op de Afsluitdijk. Stevige schoenen (bij regen: geschikte kleding (regenkleding). DEZE DAG IS OP 5 juni.

Optioneel nog een dag in IJmuiden op 3 juni. 

Bedrijf Rijkswaterstaat, Water, Verkeer en Leefomgeving
Plaats Lelystad
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie