Expeditie vissers in de oeroude klei

De leerlingen mogen voorbij het afzetlint en zo het gebied betreden waar een bijzondere opgraving in volle gang is. Zo zullen zij de archeologen en vrijwilligers druk aan het werk zien. De Stadsarcheoloog van de gemeente Almere zal de leerlingen rondleiden over de opgraving, en de afzettingen van de Zuiderzee en het meer dat hier 10.000 jaar geleden lag laten zien. Daarnaast worden er boringen gedaan door verschillende machines en krijgen de leerlingen toelichting op de verschillende grondlagen die door deze boringen zichtbaar worden. Ten slotte is er ook de mogelijkheid om hun talent in keramiek te ontwikkelen door te kleien met de bijzondere grond die zichtbaar wordt door de opgraving.

Het definitieve programma en de praktische zaken zullen we t.z.t. zelf afstemmen met de deelnemende scholen. Aangezien de expeditie in een drassig gebied plaatsvindt, is het belangrijk om kleding en schoeisel te dragen dat vies mag worden.

Doelgroep: groep 7/8 PO 
Duur: 1,5 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! Regenlaarzen/schoenen en kleding die vies mogen worden. In het geval van slecht weer is regenkleding gunstig. Locatie: Lijsterweg ter hoogte van Stichtse Kant, Almere

Bedrijf Gemeente Almere – Afdeling Archeologie en Monumentenzorg
Plaats Almere
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.