Je stad anders inrichten met een bordspel. Kan dat echt?

Veel binnensteden hebben minder bezoekers, vooral omdat er veel online wordt gekocht. Daardoor staan er steeds meer panden leeg in binnensteden. Dat maakt de stad weer minder aantrekkelijk, waardoor het aantal bezoekers nog verder afneemt, etc.

Om binnensteden weer aantrekkelijk te maken, zijn nieuwe trekpleisters nodig. Meer horeca, ander soort winkels, leuke evenementen. En de leegstand moet zoveel mogelijk worden  opgelost.

Het Kadaster helpt bedrijven, winkeleigenaren en gemeentes bij die ontwikkelingen. We brengen in kaart wat voor soort winkels er zijn, hoeveel leegstand er is en gaan samen met alle eigenaren en winkeliers in de stad om tafel om te bespreken hoe het beter kan. We gebruiken daarvoor een bordspel, dat is een leuke en effectieve manier om samen te werken en over de problemen en oplossingen te praten. Met de uitkomsten van het bordspel maken de gemeentes nieuwe plannen voor de binnenstad. En soms helpt het Kadaster ook met het ruilen van panden en een andere indeling van de stad.  

In de expeditie spelen we zelf het spel en leggen we uit wat er met de resultaten gedaan kan worden.

Let op! Deze expeditie is bij Kadaster Groningen, maar kan eventueel ook op school zelf gegeven worden.

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1,5 uur 
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Bedrijf Kadaster
Plaats Apeldoorn
Expeditie soort GeoBedrijf, GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.