Wat doe jij met een oude gaslocatie?

Antea Group is actief op het gebied van bodem en diepe ondergrond. Met stadsLAB van Saxion Hogeschool houden ze zich bezig met bodemonderzoek en bodembeleid en de voorbereiding, begeleiding en evaluatie van bodemsaneringen. Ze maken hierbij gebruik van moderne technieken  als sensoring, software en big data maar ook gewoon met peilbuis, grondboor, emmers en zeven.

In Nederland wordt al jaren gas gewonnen, dit vindt plaats op een zogenoemde gaslocatie. Deze locaties liggen vaak buiten de stad, dit kan op allerlei soorten gebieden zijn. Behalve een afgesloten asfaltplaat met een put is er weinig te zien bij deze locaties. Wanneer de winning stopt wordt deze locatie in zijn geheel afgebroken. Dit betekent dat alles wordt weggehaald, je kunt dan niet mee zien dat hier ooit gas gewonnen is uit de ondergrond.

Deze locaties worden weggehaald terwijl ze ook hergebruikt kunnen worden. Het is aan jullie om te bedenken wat je kunt doen met oude gas locaties, hiermee moet er rekening worden gehouden met de omgeving van de gaslocatie. Dit kan te maken hebben met energie, bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen. Hieronder zijn twee afbeeldingen te zien van twee gaslocaties in Twente. De twee locaties liggen allebei in een andere omgeving. De ene in het bos en de andere in landelijk gebied. Bij het bedenken van een nieuwe bestemming moet er rekening worden gehouden met de omgeving.

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1,5 uur 
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! Dit is een gastles vanuit Deventer, Geoprofs reizen max. 1 uur. 

Bedrijf Antea Group & Saxion stadsLAB
Plaats
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie