Landmeters? Oh, dat zijn toch van die mensen met van die rood-witte stokken, die door een kijkertje turen om iets te meten?

Ook binnen het vakgebied van Landmeten heeft de tijd niet stilgestaan. Aan de hand van hoe het vroeger ging, wordt uitgelegd hoe het landmeten nu gaat. In de les wordt aandacht besteed aan waterpassen; het NAP-hoogtenet en het gebruik hiervan. De verwerking buiten doen we met een kijker. Ook wordt uitgelegd hoe er vroeger gemeten werd met rood-witte stokken (de zogenaamde ‘Jalons’) en meetband. Het gebruik van het Rijksdriehoeksnet (RD) wordt besproken.

Tegenwoordig gebruikt de landmeter een Roboticstation in combinatie met GPS. Hoe werkt het GPS-systeem? Daar wordt uitleg over gegeven. Uiteindelijk gaan de leerlingen hier zelf buiten mee aan de slag! Het wordt dus een informatieve en actieve les. 

Doelgroep: groep 7/8 PO
Duur: 2 uur 
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)
Extra informatie: Graag een grasveld in de nabijheid van de school of schoolplein met een tuin, zodat we iets in de grond kunnen plaatsen.

LET OP! Gastcollege, locatie liefst binnen een straal van 30 km rondom Amersfoort (en goed bereikbaar met openbaar vervoer).

Bedrijf Gemeente Utrecht
Plaats Utrecht
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.