Sneak preview Science Centre Delft – Determineer mineralen en onderzoek grondwater!

Het Science Centre Delft is altijd bezig met onderzoek en ontwikkeling. Zo is een van de nieuwste projecten het WaterLab. In dit lab kunnen onderzoekers en burgers samen op onderzoek uitgaan. Het Lab zelf is nog niet helemaal af, maar tijdens de Geoweek krijg jij de kans om alvast kennis te maken met het WaterLab via een waterworkshop!

In het vernieuwde Mineralogisch Geologisch Museum krijg je de kans om de schatten van de aarde te ontdekken met maar liefst 4000 verschillende mineralen & ertsen tentoongesteld. Ontdek wat er zo bijzonder aan in is met de workshop 'Determineer mineralen'.

Het allernieuwste project is het Triceratops schedel. Het aankomende jaar doet het Science Centre Delft er alles aan om deze schedel tentoon te kunnen gaan stellen. Er moet helaas wel wat gerestaureerd worden. Maar de TU Delft ziet dit als een technische uitdaging, waarbij de nieuwste technieken zoals 3D printen en scannen worden gebruikt om het schedel weer compleet te krijgen. Tijdens een presentatie ontdek je waarom deze opgraving zo uniek is geweest en waarom er zoveel moeite in wordt gestoken om deze schedel te herstellen. Kortom een vol programma rondom het thema van de Geoweek.

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 9.30-12.30 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Bedrijf Science Centre Delft
Plaats Delft
Expeditie soort GeoBedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.