Science Centre Delft - Geologie en mineralen

Science Centre Delft is een unieke verzamelplaats van alle onderzoeken die aan de TU Delft worden gedaan. Als bezoeker krijg je de kans om de onderzoeksopstellingen van de TU Delft onderzoekers en studenten zelf te beleven. Science Centre Delft is gevestigd in de oude faculteit Mijnbouwkunde van de TU Delft.

Naast twee workshops over geologie krijg je op de tweede verdieping ook een rondleiding door ons Mineralogisch Geologisch Museum (MGM). Niet alleen krijg je meer dan 4000 bijzondere mineralen en ertsen te zien, je kunt ze ook nog eens van héél dichtbij bekijken met onze speciale microscoop. Op deze manier krijg je te zien waar alle schatten vandaan komen. Wist je bijvoorbeeld dat veel van de mineralen en ertsen die we tentoonstellen ook in je smartphone zitten?

Doelgroep: groep 7/8 en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 4 uur van 10:00-14:00 (inclusief halfuur pauze voor lunch, zelf meebrengen)
Groepsgrootte: 1 klas (maximaal 30 leerlingen)

Let op: Het Science Centre Delft houdt de actuele regelgeving omtrend Covid-19 goed in de gaten. Mocht het zo zijn dat leerlingen onderling weer 1,5m afstand moeten houden, dan is het niet meer mogelijk om de excursie in deze vorm aan te bieden. De excursieleider zal dan contact opnemen met de contactpersoon van de school.

Bedrijf Science Centre Delft
Plaats Delft
Expeditie soort GeoBedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.