Stoomcursus Geologie met echte aardwetenschappers

Een groep enthousiaste Shell-geologen geeft tijdens GeoWeek gastlessen aardwetenschap op jouw school. In hun dagelijks leven werken zij aan energie-oplossingen om te voorzien in de toenemende vraag naar energie en tegelijkertijd de CO2-uitstoot te verminderen. En dat gaat veel verder dan de zoektocht naar aardgas en ruwe olie.

Onderwerpen zoals plaat tectoniek, binnenkant van de aarde, gesteentesoorten, geothermie (aardwarmte) en grondwater komen hier allemaal aan bod. Hoe ontstaan er stranden en duinen? Wat is een vulkaan precies? Waarom ligt de Sahara in Afrika?

Daarna mag je zelf aan de slag met het determineren van stenen en mineralen, met behulp van loupes en microscopen kun je aan de hand van vragen er achterkomen wat nou wat is. De geoprof heeft een groot aantal verschillende soorten stenen (graniet, zandsteen ), fossielen en mineralen/edelstenen bij zich om te bekijken. Als het je lukt ze te herkennen ligt er een leuke verrassing voor je klaar.

LET OP! De kinderen mogen ook zelf stenen of mineralen meenemen om te onderzoeken of te laten determineren door de GEOprof.

Wil jij een expert van Shell voor de klas die bovenstaande vragen kan beantwoorden? Geef je dan nu op voor de gastlessen!

Doelgroep: groep 7/8 PO & klas 1-3 VO
Duur: 1,5 - 2 uur (in overleg) 
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen, indien noodzakelijk kunnen meerdere klassen achter elkaar bediend worden)

Let op! Binnen een half uur reizen van Rijswijk/Den Haag of Amsterdam.

Bedrijf Shell
Plaats Amsterdam
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.