Samen op zoek naar de toekomst van Nederland

Nederland staat voor een groot aantal ruimtelijke opgaven, onder andere de bouw van een miljoen nieuwe woningen en de energietransitie van steenkool naar zonne- en windenergie. Omdat niemand in de toekomst kan kijken, is het lastig te voorspellen wat er nodig is om deze opgaven goed uit te kunnen voeren. In de tentoonstelling ‘Places of Hope – Zin in de Toekomst’ wordt een mogelijke toekomst van Nederland verbeeld.

De leerlingen krijgen een rondleiding over de tentoonstelling, waarbij ze allereerst inzicht krijgen in een korte geschiedenis van na-oorlogs Nederland. Vervolgens bezoeken ze de rest van de tentoonstelling, waarin een aantal aansprekende praktijkprojecten worden voorgesteld en er is zelfs een woning van de toekomst. De tentoonstelling is gericht op verbeelden. De leerlingen moeten zich voorbereiden op een zintuig prikkelende tentoonstelling met posters, geluiden en zelfs een nagemaakt waddengebied.

Het programma wordt vastgesteld in afstemming met de deelnemende school. Meer informatie over de tentoonstelling en de verschillende gebiedspraktijken is te vinden op de website van Places of Hope.

Let op! Vervoer met een bus naar Leeuwarden wordt vergoed door Boskalis, dus gratis!

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)
Extra informatie: De kinderen hoeven niet speciaal iets mee te nemen, afgezien van wat eten en drinken. Eventueel nodige materialen worden door de tentoonstelling gefaciliteerd.

Locatie: Tentoonstelling Places of Hope, De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911 KS, Leeuwarden

 

Bedrijf Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Plaats
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.