Schone Oceanen - Volvo Ocean Race.

Een speciale gastles van Olympisch en Wereldkampioen surfen? Dat kan tijdens de GeoWeek? Hij is niet alleen een sportheld maar ook een Ocean Hero! Tijdens deze speciale gastles vertelt Dorian van Rijsselberghe over zijn passie voor de oceaan, en vooral ook over hoe wij er met zijn allen voor kunnen zorgen dat de oceaan schoon blijft! Daag jezelf bijvoorbeeld uit je plastic footprint te verlagen door rietjes te weigeren bij je drankjes, een herbruikbare fles mee te nemen, plastic flessen te weigeren in restaurants en een herbruikbare tas mee te nemen bij het doen van boodschappen. 

In Nederland leven we met water. Het zit in ons DNA. Met water kun je een hoop plezier hebben. Zo kun je op een mooie zomerdag een stukje zwemmen in zee, een boottochtje maken op een meer, ’s ochtends vroeg onder een warme douche stappen of gewoon de kraan opendraaien voor een slok fris water. Slechts af en toe worden we geconfronteerd met de venijnige kant van water. Bijvoorbeeld wanneer er een dijkdoorbraak dreigt, wanneer er een rivier overstroomt of wanneer er door regenachtig weer 350 kilometer file op de snelwegen staat. Vervelend, maar niet iets om uitvoerig bij stil te staan. Of toch wel?

Bewustzijn creëren met een opgeheven vinger is meestal geen goed idee. Het bieden van een plezierige beleving die nieuwsgierig maakt en verwondert zorgt wel voor aandacht en betrokkenheid. Sport en avontuur zijn domeinen waar veel mensen zich toe aangetrokken voelen, zeker kinderen en jongeren! Daarom biedt aansluiten bij een avontuurlijk watersportevenement uitgelezen kansen om waterbewustzijn een stevige impuls te geven. Kijk voor meer informatie op www.zsl.nu/ambassadors en tot snel!

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1 uur
Groepsgrootte: 1 klas

Let op! Gastles van Dorian Rijsselberghe op locatie, Den Haag/Scheveningen (zie kaart). 

Bedrijf Dutch Wavemakers
Plaats Vlissingen
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.