Gastlessen van de Dutch Wavemakers over schoon, veilig en voldoende water!

In Nederland leven we met water. Het zit in ons DNA. Met water kun je een hoop plezier hebben. Zo kun je op een mooie zomerdag een stukje zwemmen in zee, een boottochtje maken op een meer, ’s ochtends vroeg onder een warme douche stappen of gewoon de kraan opendraaien voor een slok fris water. Slechts af en toe worden we geconfronteerd met de venijnige kant van water. Bijvoorbeeld wanneer er een dijkdoorbraak dreigt, wanneer er een rivier overstroomt of wanneer er door regenachtig weer 350 kilometer file op de snelwegen staat. Vervelend, maar niet iets om uitvoerig bij stil te staan. Of toch wel?

Het hebben van schoon, veilig en voldoende water is niet vanzelfsprekend. De komende jaren moeten we meer moeite moeten doen en meer investeren om Nederland te beschermen tegen water. Maar ook om te kunnen blijven genieten van water. En om onze watervoorraad op orde te houden. Het lijkt heel gewoon dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt. Dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. We hebben het ook goed geregeld. Maar het is nooit af, en het is niet vanzelfsprekend.

Bewustzijn creëren met een opgeheven vinger is meestal geen goed idee. Het bieden van een plezierige beleving die nieuwsgierig maakt en verwondert zorgt wel voor aandacht en betrokkenheid. Sport en avontuur zijn domeinen waar veel mensen zich toe aangetrokken voelen, zeker kinderen en jongeren! Daarom bezoeken de Dutch Wavemakers scholen in Nederland voor het geven van gastlessen over water. Haal bijvoorbeeld tweevoudig olympisch windsurf kampioen Dorian van Rijsselberghe in de klas om te vertellen over de plastic soep! Nieuwsgierig wie jullie school kan komen bezoeken? Schrijf je klas in en wij zoeken een enthousiaste Dutch Wavemaker die een gastles komt geven! 

Let op! Bij deze expeditie zijn nog géén vast timeslots omdat er per inschrijving een Dutch Wavemaker gezocht gaat worden uit de buurt van de school. De precieze tijden zullen dus in overleg gaan! Je kunt bij 'expeditie onderdeel' de voorkeurstijd invullen. Gastles van Dorian van Rijsselberghe op locatie Den Haag/Scheveningen. 

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1 uur
Groepsgrootte: 1 klas

Bedrijf Dutch Wavemakers
Plaats Vlissingen
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie