Gastles van Ed Nijpels

De heer Ed Nijpels geeft dit jaar weer een gastcollege op een school in Den Haag. Ed Nijpels heeft verschillende bestuursfuncties waaronder die van Voorzitter van GeoBusiness Nederland. Ook is hij voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord voor duurzame groei van de Sociaal-Economische Raad (SER), en sinds kort van het Klimaatberaad voor het terugdringen van de CO2 uitstoot! Tijdens het gastcollege zal hij de leerlingen onder andere vertellen over hoe het klimaat verandert en waarom het nodig is dat we met zijn allen andere energiebronnen gaan gebruiken, de energietransitie.

Ed Nijpels heeft zijn sporen verdiend in de politiek en verschillende bestuurlijke functies. Hij was onder andere fractievoorzitter van de VVD, minister van VROM, commissaris van de Koningin in de provincie Fryslân, burgemeester van Breda, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kadaster en voorzitter van NL Ingenieurs.

Hij heeft veel belangstelling voor de ontwikkelingen in de geo-informatie sector en de betekenis hiervan voor de maatschappij. Als je aan iemand vragen wilt stellen over hoe de wereld in elkaar zit, dan is het bij Ed Nijpels!! Dus geef je snel op, want er is maar 1 school waar hij langs kan gaan!

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1 lesuur 
Groepsgrootte: 1 klas

Bedrijf GeoBusiness
Plaats Amersfoort
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.