Help we hebben geen drinkwater meer!

Er stroomt altijd water uit de kraan. Maar soms gaat er toch even iets mis. Wat dan? Hoe vinden we de lekkage? En hoe lossen we het op? Wat zeggen we tegen de klant?

In deze expeditie bootsen we zo’n situatie na, en zien we hoe geografische informatie ons voorziet van de kennis die we nodig hebben om het probleem te verhelpen, en de juiste klanten hierover te informeren.

De leerlingen worden gebeld door een aantal klanten en door deze in kaart te brengen op een tablet kunnen ze ontdekken waar de lekkage is. Eenmaal aangekomen zetten ze de monteur aan het werk. Met de GeoViewer op de tablet gaan ze vaststellen welke klanten geinformeerd moeten worden, welke afsluiters dicht moeten worden gezet om de leiding te kunnen repareren. Ook gaan ze proberen uit te vinden wat de oorzaak was van de lekkage. Ook mogen de leerlingen mee nadenken hoe zo’n lekkage in de toekomst is te voorkomen. En waar het water eigenlijk vandaan komt. Ten slotte worden ze ondervraagd door een journalist, die ze van de juiste informatie moeten voorzien.

Kortom een GeoSpeurtocht met veel verschillende moeilijke en makkelijke uitdagingen. Het team met het beste verhaal aan de journalist krijgt ook nog een speciale prijs.

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas liefst in tweeën opsplitsen OF kleine klas van ± 24 leerlingen
Extra informatie: Op locatie in Groningen (stad)

Bedrijf Waterbedrijf Groningen
Plaats Groningen
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.