Ondergronds: wat weet jij van de bodem onder je voeten, zoek het uit met een grondboring!

Wat weet jij over de bodem waarop je staat? En wat is de invloed van de bodem op ons dagelijkse leven? Tijdens de Geobedrijf expeditie bij ons op kantoor in Deventer gaan we in op actuele thema’s. Wij bieden een gevarieerd programma, waarbij de leerlingen de kans krijgen bij een ingenieursbureau binnen te kijken en kunnen ervaren hoe het is om hier te werken. We geven uitleg over het werk dat we doen en de projecten waar aan wordt gewerkt. De focus ligt op de Nederlandse bodem.

Wat is bodem eigenlijk en waarom is de bodem zo belangrijk? Kun je voorspellen wat er in de bodem zit en hoe ziet de bodem waar je op staat er eigenlijk uit? Nadat de kennis over de bodem op peil is, gaan we de voorbereidingen voor een echt veldwerk treffen. Waar moet je rekening mee houden als je in de bodem gaat werken? Als we er klaar voor zijn gaan we naar buiten om echte grondboringen te plaatsen en onze kennis in het veld te testen! Op wat voor bodem sta je en hoe komt het dat deze bodem hier ligt?

Bij een zeer slechte weersvoorspelling hebben we een vervangende opdracht en gaan we aan de slag met een Ruimte voor de Rivier project. Hier behandelen we naast bodem ook thema’s als water, klimaatverandering en het landschap. Na een introductie door ons, kruipen de leerlingen in de rol van ingenieur en gaan ze zelf aan de slag met een Ruimte voor de Rivier project. Hoe richt jij het landschap in en waar moet je rekening mee houden? Weet jij de ideale locatie te vinden om de nevengeul aan te leggen?

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2,5 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)
Extra informatie: We gaan ook naar buiten, dus houd rekening met het weer. 

Let op! In overleg ook beschikbaar als gastles, tot circa 1 uur reisafstand vanaf Deventer. 

Bedrijf Witteveen+Bos
Plaats Deventer
Expeditie soort GeoBedrijf, GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie