Hoe stroomt grondwater? Zelf grondwater schoon maken!

Grondwater is heel belangrijk, maar we zien het eigenlijk nooit. Met allerlei plaatjes en tekeningen wordt verteld wat grondwater is en hoe het stroomt. Met een eenvoudige aquariumopstelling gaan we zelf grondwater maken en grondwater oppompen.

Bodem-ID adviseert in projecten waar de bodem verontreinigd is. Is er risico, moeten we het schoon maken, hoe gaan we het schoonmaken? 

Inzicht in de situatie van het grondwater is dan heel belangrijk. Met computermodellen kan voorspeld hoe grondwater stroomt. We gaan zo’n model bekijken en met de klas berekeningen doen.

Tot slot gaan we kijken hoe we grondwater dat verontreinigd is geraakt, weer kunnen schoon maken en dat gaan we ook doen! Dit kan op verschillende manieren, die de klas hopelijk zelf verzint. Hiermee kunnen we er ook een wedstrijdje van maken als men dat leuk vindt. Dit in overleg met docent.  

Let op! Gastles, dus 30-60 minuten reizen vanaf Nieuwkoop.

 

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2-3 uur (als beschikbare tijd maar van te voren bekend is)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)
Extra informatie: Het kan een beetje kliederboel worden met zand en water dus graag genoeg ruimte en een lokaal met wasbak zodat we water hebben, maar de boel ook weer droog kunnen maken.

Bedrijf Bodem-ID
Plaats Nieuwkoop
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.