Geobattle in de klas

Waterschap Brabantse Delta zorgt voor droge voeten, voldoende en schoon water in Midden- en West Brabant.

We zorgen voor veilige dijken en oevers. We investeren in waterbergingen en regelen de hoogte van het water in sloten, beken en kanalen. Zo beschermen we jullie tegen overstromingen en voorkomen we wateroverlast en watertekort. Bovendien maken wij het rioolwater schoon en zorgen we voor een goede waterkwaliteit in watergangen.

Onze geo informatiedeskundige bezoekt de leerlingen in de klas om te vertellen over zijn werk, het waterschap en andere geo onderwerpen. Daarna gaan de leerlingen samen met de professional aan de slag. Hij leert ze een aantal geokneepjes. Zo gaan ze op zoek naar verschillende locaties, die ze vervolgens met een digitale speld op de juiste plek op de digitale kaart leren koppelen. Ook gaan ze onder andere op zoek naar de locatie in ons werkgebied waar de meeste regen is gevallen. 

De leerlingen werken in duo’s aan korte opdrachten waarbij samenwerken, geografisch inzicht en algemene en geografische kennis de belangrijkste eigenschappen zijn om de battle te kunnen winnen.

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Extra informatie: smartbord met internetverbinding in de klas aanwezig zijn

Let op: alleen scholen binnen het werkgebied van waterschap Brabantse Delta, Midden en West Brabant.(www.brabantsedelta.nl)

 

Bedrijf Waterschap Brabantse Delta
Plaats
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie