De wereld onder je voeten!

De wereld zoals we die met het blote oog zien kennen we: stad, land, met allerlei functies, voorzieningen, netwerken en structuren. Een wereld die snel veranderd. We zien ook veel niet: dat wat zich onder onze voeten, onder het maaiveld afspeelt. Gevormd door miljoenen jaren durende geologische processen, we halen er drinkwater uit, warmte, voedsel, grondstoffen. En het is het letterlijk de basis, de fundering voor onze stad, waarin we kabels, leidingen, tunnels, parkeergarages, kelders, en nog veel meer in stoppen.

Dingen die we liever met het blote oog niet zien. Dus ook afval, viezigheid, schadelijke stoffen. Ook onder onze voeten is de wereld best druk aan het worden! En dat levert nog wel eens problemen op. Met behulp van kaarten, atlassen, proefjes, filmpjes, foto’s willen wij leerlingen kennis laten maken met de betekenis die de bodem en ondergrond voor hun dagelijks leven heeft.

De gastles wordt verzorgd door twee jonge professionals (27 en 28 jaar oud) die nu een aantal jaar werkzaam zijn als adviseur en projectleider bij een adviesbureau dat gespecialiseerd is in de wereld van bodem en ondergrond. Geen lange saaie presentatie, maar zoveel mogelijk interactief met leerlingen aan de slag. Volledig in overleg en afstemming met de school.

Zo kan er eventueel ook nog als onderdeel van de gastles een grondboring worden geplaatst om te kijken naar de bodemopbouw bij de school!!

Let op! Gastles, dus voorkeur regio Stedendriehoek, max half uur reizen vanaf Deventer. 

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1,5 a 2 uur (in overleg met school)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Bedrijf TTE Consultants
Plaats Deventer
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.