Molenviergang Aarlanderveen

Onze missie? Het toegankelijk maken van schoon en veilig water. Slimme, duurzame en praktische oplossingen voor watervraagstukken wereldwijd. Daar werken wij aan. Door wetenschap, praktische daadkracht en professionele gedrevenheid te combineren met persoonlijke betrokkenheid. Met meer dan 20 enthousiaste grondwaterdeskundigen onderzoeken en adviseren we. Toepasbaar en maatschappelijk relevant. Daarbij is continu contact met eigenaren én gebruikers van watersystemen de standaard. Van dorpelingen tot stamhoofd, van burger tot overheid, van waterschap tot boer.

Een wandeling door de polders rond Alphen aan de Rijn en Bodegraven, waaronder de enige nog werkende molenviergang bij Aarlanderveen. Tijdens de wandeling wordt het een en ander verteld over allerlei kunstwerken zoals molens, gemalen, sluizen, stuwen en duikers, dijken en kades. Onderweg doen we metingen van de waterkwaliteit en doen we grondboringen.

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur tot halve dag (dichtbij school, in overleg aan te passen)
Groepsgrootte: 1 kleine klas (± 20 leerlingen)
Extra informatie: Waterdichte schoenen of laarzen en regenkleding

Let op! Kan veldwerk of gastles, zelf keuze maken! Gastles wordt op max 50 km afstand vanaf Gouda gegeven. We kunnen wat laten zien over ons werk in Nederland en Ontwikkelingslanden. Het gaat dan vaak om projecten om slimmer met water om te gaan door het op te slaan in tijden dat het veel regent om dat daarna weer te gebruiken in tijden van droogte. Misschien dat er bij de school iets leuks te zien op gebied van waterbeheer. Samen uit te zoeken!

Bedrijf Acacia Water
Plaats Gouda
Expeditie soort GeoVeldwerk, GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.