Rondleiding op de rioolwaterzuivering

Duik met je klasgenoten in de wereld van het rioolwater. Waar komt het rioolwater vandaan? Hoeveel rioolwater komt er terecht op een zuivering? En hoe wordt rioolwater schoon gemaakt? En oh ja, waar blijft jouw drol? Zodra je het toilet doorspoelt, heb je geen idee meer wat er gebeurt. En dat is nou net wat wij jou willen laten zien! Tijdens deze expeditie ga jij erachter komen waar jouw drol blijft. Twee opgeleide vrijwilligers nemen jullie mee over de rioolwaterzuiveringinstallatie (rwzi) in Enschede.

Voor meer informatie, bezoek de website

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1-1,5 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! Adres Lonnekerbrugstraat 175, 7547 AM Enschede. U en uw klas wordt verzocht om voor het hek van de rioolwaterzuivering te verzamelen. Daarna kunt u op de intercom drukken en zal iemand het hek voor u openen.

Wij willen u erop wijzen dat de ingang van de zuivering zich aan de kant van het spoor bevindt. Het navigatiesysteem stuurt bezoekers vaak naar de poort aan de waterkant (achterzijde), maar hier kunt u niet naar binnen.

Tijdens rondleiding wordt van de (minimaal 2) begeleiders verwacht dat zij ook toezicht houden op de leerlingen, dit in verband met veiligheid. U dient zelf vervoer naar de rioolwaterzuivering te regelen.

Let op! De zuivering is niet geschikt voor zwangeren en het dragen van dichte schoenen op een zuivering is verplicht!

Bedrijf Waterschap Vechtstromen
Plaats Almelo
Expeditie soort GeoVeldwerk, GeoBedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.