Hulp van GIS om aardgas bij je thuis af te leveren

De GIS afdeling en de Databeheer afdeling bij Gasunie bestaan uit ongeveer 50 collega’s. Samen zorgen ze voor een digitale opslag en ontsluiting van alle infrastructuur van Gasunie in een centrale geografische database. Deze gegevens zijn de basis om te zorgen dat het aardgas veilig bij iedereen thuis kan worden afgeleverd en kan worden gebruikt om te koken en het huis mee te verwarmen. Elke dag weer. Onze werkzaamheden zijn te verdelen in:
(1) inwinnen van data of gebruik van publiek beschikbare data
(2) opslag in de centrale geografische database
(3) ontsluiting voor gebruik van de gegevens op kantoor en in het veld
(4) analyse van de enorme hoeveelheid data, het maken van informatieproducten en het beantwoorden van ruimtelijke vragen. We zullen de leerlingen meenemen in alle stappen van het proces. Hierbij zullen we ons eigen enthousiasme met betrekking tot moderne 3D inwinning, ontsluiting en inwinning via veld-werkplekken en het gebruik van luchtfoto- en satelliet-informatie graag met ze delen.

Doelgroep: groep 7 en 8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: maximaal ± 35 leerlingen

Let op: Voor een beter begrip willen we de leerlingen voorafgaande aan de GeoWeek voorzien van basisinformatie. De vorm van deze basisinformatie zijn we nog aan het uitwerken, maar zal mogelijk worden uitgevoerd door middel van een filmpje, flyer of powerpoint presentatie. Deze voorbereiding zal in de klas ongeveer een uur kosten.

Bedrijf N.V. Nederlandse Gasunie
Plaats Groningen
Expeditie soort GeoBedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.