Op speurtocht langs de Geul

De Geul ontspringt ten zuiden van Aken vlak bij de Belgisch-Duitse grens en komt ten noorden van Maastricht bij Voulwames uit in de Maas. Ze is 55 km lang en maakt een afdaling van maar liefst 250 meter. Het laatste stuk van het Geuldal heet niet voor niets Beneden-Geuldal. Het dal is hier breed. In de dalvlakte leven wilde paarden, runderen en nog heel veel andere diersoorten. Bij het water leven o.a. bevers, ijsvogels en libellen. Het water van de Geul wordt de laatste jaren schoner en schoner. Dat zie je aan de ’propere’ diertjes die er leven. Het schone water is te danken aan de moderne waterzuiveringen, die ons rioolwater zuiveren. Tijdens de veldles ga je op een avontuurlijke manier op zoek naar het rijke leven  in het water én op  de oevers.

Kijk op www.grensmaas.nl  of op  www.dwaalfilm.eu/

Bij deze expeditie hoort een bijbehorende inleidende les van 1 uur, die voorafgaand aan deze week in afspraak met de school wordt gepland bij de school. De school mag dus op maximaal 10-15 km van de gemeente Valkenburg liggen!

Doelgroep: groep 7/8 PO
Duur: ± 2,5 uur veldexpeditie (excl. reistijd) -> Let op! Voorafgaand aan veldwerk wordt op de school een inleidende les gegeven van 1 uur!
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! 

  • Adres veldles: Parkeerplaats bij Chateau St Gerlach, Joseph Corneli Allee, 6301 KK Valkenburg
  • Voorbereiding: Zoals genoemd; er is tevens een inleidende presentatie op school in de weken voorafgaand aan het veldwerk.
  • Kleding: Kleding en schoenen die tegen een spatje water en modder kunnen; géén korte broeken. Houd het weer in de gaten!
Bedrijf ARK Natuurontwikkeling
Plaats Voerendaal
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.