Op speurtocht in RivierPark Maasvallei

Jullie gaan op ontdekkingstocht in RivierPark Maasvallei. Daar is veel te zien want de oevers van de Maas ondergaan er een gedaanteverandering. Landbouwgronden worden omgevormd tot bijzondere natuur. Door de oevergronden met grind af te graven, krijgt de rivier meer ruimte. In natte tijden heeft de Maas ook heel veel ruimte nodig. Het is immers een regenrivier en de klimaatverandering zal in de toekomst vaker voor méér neerslag zorgen. Het afgegraven grind gaat naar de beton- en asfaltindustrie. Op de nieuwe oevers komt spannende natuur tot ontwikkeling met veel verschillende planten en dieren. Grote grazers als Konikpaarden en Gallowayrunderen trekken er zomer en winter rond in natuurlijke kuddes. Tijdens de veldles ga je op een avontuurlijke manier op zoek naar het rijke leven in het water én op de oevers. Kijk op www.grensmaas.nl of op www.dwaalfilm.eu 

Doelgroep: groep 7/8 PO
Duur: ± 3 uur veldexpeditie + 1 uur inleidende les op school in de weken voorafgaand aan het veldwerk
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! 
De expeditie is voor scholen die max. 10-15 km reizen van de gemeente Maastricht liggen. 
Dagen en tijden in overleg; op woensdag kan de expeditie alleen 's morgens plaats vinden, overige dagen zowel 's morgens als 's middags.

Adres veldwerk: Maastricht, Borgharen, ingang natuurgebied op de hoek van de Baron de Rosenstraat en de Daalstraat.
Voorbereiding: Bij deze expeditie hoort een inleidende gastles van 1 uur, die in de weken voorafgaand aan de GeoWeek wordt gepland met de school.
Kleding: Kleding en schoenen die tegen een spatje water en modder kunnen; géén korte broeken. Houd het weer in de gaten!

Bedrijf ARK Natuurontwikkeling
Plaats Voerendaal
Expeditie soort GeoVeldwerk, GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.